"Ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγεις από κάτι είναι να το αντιμετωπίσεις"
Ρόμπερτ Φροστ
Άρθρα
Δείτε όλα τα άρθρα μου αναλυτικά στο ioannalaniti.blogspot.com
Διεύθυνση: Αγ. Ιωάννου 26 και Πλαστήρα 2
166 73 Βούλα
Τηλέφωνο: 2109689938
Κινητό: 6955949820
Email: mlaniti@gmail.com

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Υπηρεσίες Αξιολόγησης

Η ατομική ψυχοθεραπεία πραγματοποιείται συνήθως μέσω εβδομαδιαίων ατομικών συναντήσεων (συνεδριών) με την θεραπεύτρια. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της θεραπείας εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος και άλλους παράγοντες, όπως το βαθμό ετοιμότητας του θεραπευόμενου για την ενεργή συμμετοχή του στη διαδικασία. Οι συνεδρίες διαρκούν συνήθως 50 λεπτά με 1 ώρα και είναι δομημένες έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι θεραπευτικοί στόχοι που έχουν αποφασίσει από κοινού ο θεραπευτής με τον θεραπευόμενο.

Συνήθεις στόχοι στην ψυχοθεραπεία είναι το να νιώσετε καλύτερα και να μπορέσετε να λειτουργήσετε όσο το δυνατό πιο αποδοτικά, να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας με πιο λειτουργικό και υγιή τρόπο, να βελτιώσετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες, να βελτιώσετε την εικόνα σας και την αυτοεκτίμησή σας καθώς και να επιλύσετε θέματα σχετικά με την οικογένεια και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, τις προσωπικές σχέσεις, το θάνατο, την απώλεια και την προσαρμογή σας σε νέες καταστάσεις γενικότερα.

Οι θεραπευτικές συνεδρίες έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν επιτυγχάνεται μια σχέση συνεργασίας όπου εσείς είστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς και συμμετέχετε ενεργά ώστε η σχέση αυτή να εξελιχθεί σε μια σχέση υποστήριξης και εμπιστοσύνης. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει συζητήσεις σε βάθος σχετικά με θέματα που σας απασχολούν και πως έχετε επιχειρήσει να τα επιλύσετε στο παρελθόν. Μπορεί επίσης να διερευνήσετε πως αντιδράτε σε συναισθήματα και δύσκολες καταστάσεις, πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας και πως προηγούμενες εμπειρίες σας έχουν διαμορφώσει τις τωρινές σας στάσεις, σκέψεις και συμπεριφορές.

Η θεραπεία μπορεί να συμπεριλαμβάνει και “δουλειά στο σπίτι” ώστε να αυξηθεί η επίγνωσή σας και να αναπτύξετε καινούργιες δεξιότητες στην καθημερινότητά σας. Σε κάθε περίπτωση, δουλεύω μαζί σας προκειμένου να προσδιορίσω τον πιο κατάλληλο τρόπο για να καλυφθούν οι ανάγκες σας. Το περιεχόμενο των συνεδριών είναι εμπιστευτικό.